All Corsa Forum banner
1 - 20 of 151 Posts

·
Registered
Joined
·
24,002 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Just finishing the c20let, car starts everytime, it also cuts out after about 5 seconds everytime.

Ecu light isn't coming on, deposited the bulb working?

Boost pipes are on but not clamped down (awaiting clamps)

MAF sensor is facing the correct way and plugged in.

My opcome can't seem to connect to car?

My wideband (fuel/air mixture gauge) is reading 22.9, which is compleltly on the fuel side meaning its to lean?


Ideas? Running out of time now
 

·
Registered
Joined
·
24,002 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Pj
 

·
Premium Member
Joined
·
15,222 Posts
All the earth straps on? I had similar issues with a missing earth strap.
 

·
Registered
Joined
·
24,002 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Plugs 1+4 are soaked

2+3 are clean
 

·
Premium Member
Joined
·
8,351 Posts
check injector wiring, check dizzy cap, check your getting a spark.
 

·
Registered
Joined
·
24,002 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Dad checked for sparks as I was cranking, said all 4 sparked with an old plug in the leads.

I peeled off playic cover above injectors
All wiring looks intact.


What am
I checking for in dizzy cap? Never had one before. Just dirty points is assume?
 

·
Registered
Joined
·
24,002 Posts
Discussion Starter · #8 ·


 

·
Banned
Joined
·
8,758 Posts
Looks fine but them contacts could do with a clean whats the black shit on them?
 

·
Registered
Joined
·
24,002 Posts
Discussion Starter · #11 ·
I've got a brand new GM rotor arm
I'm going to put on now, old stuff just looks like corrosion
 

·
Banned
Joined
·
8,758 Posts
Missing contacts? thats how its suppose to look aint it lol? theres always 2 prong type things and 2 flat against the body?
 

·
Registered
Joined
·
24,002 Posts
Discussion Starter · #15 ·
 

·
Registered
Joined
·
9,410 Posts
The black stuff on them is where the rotor has been arcing - that burns away the contact. You can try cleaning them but you'll be widening the gap the power had to jump across - and air is a poor conductor!

There's too much metal missing to make good contact - time for a new cap.
 

·
Banned
Joined
·
8,758 Posts
mark get some brake cleaner and a flat head screwdriver. sorted mine on the old 8v when i had this problem.

As a temp fix, then buy a new one lol
 

·
Registered
Joined
·
24,002 Posts
Discussion Starter · #19 ·
New one arriving tomorrow, really hope this fixes
It!!
Not 100% convinced though!

Changed rotor arm anyway
 
1 - 20 of 151 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top