All Corsa Forum banner

1 - 20 of 24 Posts

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Just realized today that after my temp gauge goes over 100C the fan isnt kicking in to cool the engine down...i think its been like that a while, maybe a week or so.

The radiator still gets hot and the coolant levels are fine, checked for white foam in the oil and its not present so i dont think its the head gasket, fuse isnt gone either(electric fan).

Any suggestions would help greatly

Cheers
Paul
 

·
Registered
Joined
·
2,449 Posts
faulty thermostic switch which is mounted in the right hand end of the

radiator. pass 12v to the fan to see if its still working.
 

·
Registered
Joined
·
2,449 Posts
have you checked the fuse for it first?
 

·
Registered
Joined
·
2,449 Posts
disconect the wiring plug from the cooling fan switch and bridge the two

contacts with a spare bit of wire,
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Il try in the morning for its dark outside now and im in need of sleep, thank you very much for taking the time to respond and help me out, il try that first thing in the morning and post(oh and would it be wise to have the electrics off before i bridge it or would it matter?)
 

·
Registered
Joined
·
2,449 Posts
yeah i would, ill be on tomorrow if you need help.
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter · #9 ·
disconect the wiring plug from the cooling fan switch and bridge the two

contacts with a spare bit of wire,
ok, total noob when it comes to this stuff, where exactly is the coolong fan switch and what does it look like? and when you say bridge the two what ya mean by that?
sry for my stupidity :eek:
 

·
Registered
Joined
·
2,449 Posts
hang on ill wip the cam out.
 

·
Registered
Joined
·
2,449 Posts
quickest way would be to get some speaker cable and touch these two pins with the "+ and -" of the battery doesnt matter witch way around there not polarized and have the ignition off.

 

·
Registered
Joined
·
2,449 Posts
what engine do you have?
 

·
Registered
Joined
·
2,449 Posts
i remember now, yeah its probably a faulty cooling fan switch

clicky
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Ok so you think this is what i need? Would i be able to install it myself and where does it go? Also on the site link you sent me it says its for petrol engines with air conditioning, does my car have it? or does it matter? sry for all the questions...
 

·
Registered
Joined
·
2,449 Posts
i think there the same on most corsa's email the guy and ask him as im

unshore. it would be screwed into the rad, just unscrew and screw new one

back in.
 

·
Registered
Joined
·
2,198 Posts
I had a faulty one of these on mine the other day. Went down local breakers and got it for nothing so mite be worth doin that or go to vauxhall they are only cheap mate.
 
1 - 20 of 24 Posts
Top