All Corsa Forum banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
51 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Slow tickover and its a bit noisy on acceleration
Hi Everyone

I have a 56 Corsa 1.0 classic with 36k on it and have a little engine running problem with it.

It appears to me the tick over is a bit slow about 600 rpm, and when you put your foot down it sound a bit roary and shakes a little between tick over setting and about 1100 rpm and when it slows down again between 1100 rpm and tickover, the roaring appears to even out during normal running.

The engine management light doesn't come on when the engine is running.

I've checked for air leaks, changed the filter, cleaned the pipes out, sprayed the carb with cleaner and rededs, but can't appear to find anything out of the ordinary.

So is there any common failing with sensors or something else I need to be looking for?


Thanks

Phil
 

·
Registered
Joined
·
1,479 Posts
Hi there, i would probably start by cleaning the throttle plate, or butterfly valve what ever you want to call it, but be careful, remove the electrical plug first, take the air hose off and you will see it, its worked electrical, so mind you fingers, make sure ignition is off and plug removed, you should be able to open it manually carefully, then get some carb cleaner or brake cleaner etc...spray it on a clean piece of clean rag and clean all aroud inside the hole...also try disconnecting the battery for 10 minutes and reconnecting it, sometimes resets things....could the noise be the exhaust?...from Fred in Essex.
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top